15

February

Rostirile Iubirii – Cartea a doua

După cum mi-e obiceiul, înainte de gătirea cărților din colecția de Rostiri pentru tipar, meditez la fiecare rostire în parte. În dimineți la rând sau pe sărite când mi-s diminețile pline de alte scrieri sau alte trăiri în care are a se scălda sufletul meu.

Cu Cartea a doua îmi urmai datina, însă când ajunsei pe la jumate, ce-mi trece mie prin cap? Dacă oricum într-o vreme ce stă să vină am a scoate din meditații povești, aforisme, proverbe, rostiri, poezii și alte creații, de ce să nu le scot chiar acum?

Așa mi se lărgi datina, de or cere cărțile colecției mai mult de lucru din partea mea decât orice altă carte, deși-s paginile mai scurte ca-n orice carte!

Însă-i lucru temeinic și mi-s desfătarea și creșterea pe măsură! Că nu rămâne sufletul nedesfătat și necrescut să treacă prin câte o sută de Rostiri minunate, cugetând și plăsmuind lumi în care cugetările vin la viață!

Dimpotriva Cărții Întâi, ceasta-mi dărui cugetări scurte, mai toate de-o pagină, însă simple, calde și duioase, de-mi topeau diminețile!

Încă mai duioase și mai calde fură alte Rostiri născute din ele, împreună cu o sumedenie de povești pentru Fata și Sufletul-Vultur, alături de multe alte creații!

Așa se naște scriere din scriere din scriere dând naștere la noi scrieri… de se lungește coada – odată cu nerăbdarea – celor ce vor să-și primească trup de cuvânt prin peniță!

Cam aici stă taina belșugului de creații ce-mi lărgesc universul: scriu din ce trăiesc și din ce scriu se nasc noi trăiri, totul trecând nu prin minte întâi, ci prin suflet…

Tot prin suflet nădăjduiesc a trece Iubirea și atunci când sunt Rostirile de alții citite. Citind, să prindă gust să-și trăiască cele citite și – de ce nu? – chiar să le scrie!

 

 

Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României
Eva de Christo
    Rostirile iubirii / Eva de Christo. – Şirnea : Zvon de zâne, 2019

    vol.
    ISBN 978-606-8978-02-4
    Cartea 1. –  2019. – ISBN 978-606-8978-03-1

821.135.1

Nr. pagini: 110

Copyright © 2020 Zvon de Zâne, Brașov

 

 

 

 

 

Cărţile și jurnalele își așteaptă Sufletele-pereche de cititori în prăvăliile fermecate rânduite în pagina Cum cumpăr o carte

 

În lucru: „Dincolo de basm și poveste – Cartea a șasea”, „Dansând cu misterele Vieții – Cartea a treia”, „Basme și povești pentru Copii de Basm și Poveste – Cartea a treia”, „Legende pentru Copii Legendari – Cartea a treia”, „Legende, basme și povești din vremea ce va să vină – Cartea a treia”, „Creație în versuri – Cartea a doua”,  „Rostirile Iubirii – Cartea a treia” , „Fata și Sufletul-Vultur – Cartea a doua”, Colecția de teatru, filme, animații, „Tălmăciri din vremi și lumi – Cartea a doua” , Jurnalul colecției Dansând cu misterele Vieții și o sumedenie de alte volume de basme, povești, povestiri și legende, care mai de care mai frumoase!

 

This entry was posted on Saturday, February 15th, 2020 at 07:21 and is filed under (ro) Iubire, (ro) Pentru oameni mari, (ro) Povești despre povești, (ro) Publicate, (ro) Toate categoriile. Follow the comments through the RSS 2.0 feed. You can post a comment, or leave a trackback.

Leave a Reply

Tags:error: Content is protected !!

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Detalii

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Close