19

May

Proverbele Omului, cimilituri și zicale – Cartea a doua

Vorbe adânci și ghicitori ne așteaptă nerăbdătoare pe toți și la tot pasul, dacă doar ne-am apleca urechea să le culegem!

Urechile mele, ascuțite mereu de fierarul poveștilor, le mai aude pe unde îmi trec picioarele pasul, însă mai mult și mai mult le strâng eu din scrisele în care stau, fără abatere, în zori.

Să dau de două-trei în același loc, s-a mai întâmplat și mult m-am mai bucurat! Însă mare mi-a fost mirarea când Povestea omului care nu-și trăia povestea din Cartea a doua de Legende, basme și povești din vremea ce va să vină mi-a dăruit nici mai mult, nici mai puțin de treisprezece vorbe adânci, din care iată, drept pildă, vreo trei:

 

 

Inima păcălitorului e temătoare de păcăleala ce i-ar veni de la alții – știe că nu poate păcăli numai ea!

Dacă-i făcută din oameni, nu poate lumea decât ca oamenii să trăiască!

Nu-i povestea a omului, ca s-o caute, ci-i omul al poveștii, ca să se lase găsit!

 

 

Cele treisprezece bobițe de rouă culese din zorii scrisului meu deschid Cartea a doua din colecția Proverbele Omului, zicale și cimilituri, unde or găsi Sufletele-pereche și alte vorbe cu miez – să-și râdă cu poftă, să cadă pe gânduri ori să-și trudească mintea să le afle răspuns!

Și dacă le-or fi pe plac, să poftească să-și culeagă – de pe unde le umblă pașii ori chiar din zori – și de-ale lor!

 

 

Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României
Eva de Christo
    Proverbele Omului, cimilituri şi zicale / Eva de Christo. – Şirnea : Zvon de zâne, 2020-

    vol.
    ISBN 978-606-8978-19-2
    Cartea 2. – 2021. – ISBN 978-606-8978-27-7

821.135.1

Nr. pagini: 60

Copyright © 2021 Zvon de Zâne, Brașov

 

 

 

 

 

Cărţile,  jurnalele, jocurile și seturile cu îndeletniciri de poveste își așteaptă Sufletele-pereche de cititori în prăvăliile fermecate rânduite în pagina Cum cumpăr o carte

 

În lucru: „Dincolo de basm și poveste – Cartea a șasea”, „Dansând cu misterele Vieții – Cartea a treia”, „Basme și povești pentru Copii de Basm și Poveste – Cartea a treia”, „Legende pentru Copii Legendari – Cartea a treia”, „Legende, basme și povești din vremea ce va să vină – Cartea a treia”, „Creație în versuri – Cartea a treia”,  „Rostirile Iubirii – Cartea a patra” , „Fata și Sufletul-Vultur – Cartea a patra”, Colecția de teatru, filme, animații, „Tălmăciri din vremi și lumi – Cartea a patra” , „Aforismele unui om trecut prin Viață – Cartea a treia”, „Proverbele Omului, cimilituri și zicale – Cartea a treia”, „Vorba bună mult se-ngână – Cartea a doua”, Jurnalul colecției Dansând cu misterele Vieții și o sumedenie de alte volume de basme, povești, povestiri și legende, alături de jocuri și seturi cu îndeletniciri de poveste, care mai de care mai fermecate!

 

This entry was posted on Wednesday, May 19th, 2021 at 06:51 and is filed under (ro) Pentru oameni mari, (ro) Publicate, (ro) Toate categoriile. Follow the comments through the RSS 2.0 feed. You can post a comment, or leave a trackback.

Leave a Reply

Tags:error: Content is protected !!

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Detalii

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Close