18

December

Povești din Iatacul Mirilor

Cu doi ani în urmă, un titlu îmi prevestea putința de a cuprinde într-o cărticică trăirile minunate dintre Om și Sufletul lui – trăiri care cel mai îndeaproape sunt oglindite pe pământ de relația dintre Mire și Mireasă, dintre Preaiubit și Preaiubită, dintre Soț și Soție.

Minciuna singurătății și teama de a sta față în față cu sine erau cândva străine vieții cotidiene. Uniunea dintre Om și Înăuntrul lui era atât de deplină, încât nici nu avea nevoie să fie explicată sau învățată.

Istoria se află, însă, în epoca în care despre această Uniune mai vorbesc doar cărțile sacre. Dar și acelea ne sunt fie interpretate de alții, fie ținute departe datorită percepției orientate excesiv spre lumea văzută.

Cele douăsprezece povești din Iatacul Mirilor mi-au desfătat sufletul cu finețea lor de satin, încredințându-mă că, prin ele, s-a născut o epocă nouă: epoca în care Omul și Sufletul își pot trăi Dragostea ca parte firească din viața de zi cu zi, ca pe vremuri.

Lucruri pe care altă dată le puteau pătrunde doar cei inițiați sunt azi deschise pe înțelesul tuturor, oferind ceea ce mi-au oferit și mie în perioada scrierii lor: tihna de a sta cuibărită în brațele Sufletului care este Iubire…

 

Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României
Eva de Christo
    Poveşti din Iatacul Mirilor / Eva de Christo. – Şirnea : Zvon de Zâne, 2017
    ISBN 978-606-94429-8-2

821.135.1

Nr. pagini: 96

Copyright © 2017 Zvon de Zâne, Brașov

 

 

 

 

Cuprins:

Prolog

Roata Destinului

Fierul și Omul 

O dragoste concretă 

Mireasa 

Mirele

Puterile Omului

Scrisul de pe perete și Cealaltă Inimă 

Lăcașul Iubirii

Adevărata Moștenire 

Înăuntru 

Epilog 

 

 

Cărţile își așteaptă Sufletele-pereche de cititori în prăvăliile fermecate rânduite în pagina Cum cumpăr o carte

 

În lucru: „Dincolo de basm și poveste – Cartea a șasea”, „Dansând cu misterele Vieții – Cartea a treia”, „Basme și povești pentru Copii de Basm și Poveste – Cartea a doua”, „Legende pentru Copii Legendari – Cartea a doua”, „Legende, basme și povești din vremea ce va să vină – Cartea a doua” și o sumedenie de alte volume de basme, povești, povestiri și legende, care mai de care mai frumoase!

This entry was posted on Monday, December 18th, 2017 at 13:00 and is filed under (ro) Din misterele Vieții, (ro) Iubire, (ro) Pentru oameni mari, (ro) Povești despre povești, (ro) Toate categoriile. Follow the comments through the RSS 2.0 feed. You can post a comment, or leave a trackback.

Leave a Reply

Tags:error: Content is protected !!

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Detalii

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Close