26

June

Odaia cu basme prăfuite – cum s-a născut o poveste (teatru)

Deschizătoarea noii Colecții de teatru, filme, animații, o poveste pe care o port cu drag în sufletul meu de când am scris-o, Odaia cu basme prăfuite, mi-a însoțit pașii în ale scrisului mare parte din anul acesta, finalizând drumul creației cu un desen animat – sau piesă de teatru.

Ea nu reprezintă doar punerea în scenă a poveștii originale, act care mi-a arătat cât de important este ca însuși autorul să-și creeze scenariul – dacă vrea să-i fie păstrat întregul așa cum l-a adus el și nu cum rămâne trecut prin filtru de alții – ci este o lărgire către culisele din care a venit Odaia cu basme prăfuite.

Cititorul și spectatorul află de unde vine și cum s-a născut povestea, cum și-a adunat peisajul și personajele, care sunt lecțiile de viață pe care le oferă celui care o scrie – toate acestea încununând acțiunea propriu-zisă din ea.

Este vorba de Spectacolul din care vine spectacolul. O privire din afară a ceea ce se petrece în Eternitate atunci când o poveste vrea să-și ia trup între oameni.

La această piesă am început să visez în decembrie – chiar am scris atunci un articol, iar la prezența teatrului în creația mea… visez, cred, dintotdeauna! Și despre acestea am scris deja un articol.

Aici sărbătoresc împlinirea visului din decembrie și începutul împlinirii visului mai mare, de a avea teatrul în universul creației mele.

 

Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României
Eva de Christo
    Odaia cu basme prăfuite : cum s-a născut o poveste / Eva de Christo. – Şirnea : Zvon de zâne, 2019
    ISBN 978-606-8978-08-6

821.135.1

Nr. pagini: 60

Copyright © 2019 Zvon de Zâne, Brașov

 

 

 

 

Cărţile își așteaptă Sufletele-pereche de cititori în prăvăliile fermecate rânduite în pagina Cum cumpăr o carte

 

În lucru: „Dincolo de basm și poveste – Cartea a șasea”, „Dansând cu misterele Vieții – Cartea a treia”, „Basme și povești pentru Copii de Basm și Poveste – Cartea a treia”, „Legende pentru Copii Legendari – Cartea a treia”, „Legende, basme și povești din vremea ce va să vină – Cartea a doua”, „Creație în versuri – Cartea a doua”,  „Rostirile Iubirii – Cartea a doua” , „Fata și Sufletul-Vultur – Cartea a doua”, Colecția de teatru, filme, animații și o sumedenie de alte volume de basme, povești, povestiri și legende, care mai de care mai frumoase!

 

This entry was posted on Wednesday, June 26th, 2019 at 21:46 and is filed under (ro) Pentru copii, (ro) Pentru oameni mari, (ro) Teatru, filme, animații, (ro) Toate categoriile. Follow the comments through the RSS 2.0 feed. You can post a comment, or leave a trackback.

Leave a Reply

Tags:error: Content is protected !!

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Detalii

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Close