28

May

O nouă categorie la blog: Povești despre povești

Pe cât de mult mă încântă fiecare poveste când vine, pe atât de mult mă încântă povestea din spatele poveștii – felul în care e zămislită – și toate poveștile ce se nasc din ea sau i se alătură mai apoi ca surate.

Din tot felul de întâmplări din viața de toate zilele – viața mea dinăuntru sau viața mea de afară – scapără câte o scânteie taman când mă aștept mai puțin. Cu un suflet care își caută pricină de înflăcărat din te miri ce când e vorba de povești și de basme, nicio scânteie nu trece neobservată. Că dă într-o flăcăruie sau că naște ditamai focul, mai devreme sau mai târziu își găsește trupul ei potrivit de poveste și sălașul în filele unei colecții.

Împrejurările și felul în care apare sunt la fel de fermecătoare ca povestea în sine. După ce a apărut, la fel de fermecătoare este urzeala de povești ce prind a se țese în juru-i: uneori din ea ies alte povești, pe care le scriu, alteori se petrec aievea povești despre care aud sau pe care le urmăresc pe viu – felul în care altcineva a descoperit povestea taman când avea nevoie mai mult sau a dăruit-o cuiva într-un moment oportun sau descopăr eu în alte cărți întâmplări adevărate care confirmă adevărul unei povești (cum am povestit în articolul Lupi care nu mănâncă copii) – sau alte și alte întâmplări, fie gingașe, fie ghidușe pe care mi-ar plăcea să le păstrez și în scris.

Dacă până acum am încercat să cuprind pe blog măcar câteva din aceste povești, de azi le ofer un loc larg, special, înființând o categorie dedicată lor: Povești despre povești.

Pur și simplu mă încântă prea mult aceste „povești” ca să nu consemnez mai îndeaproape și mai sistematic apariția lor 🙂

This entry was posted on Monday, May 28th, 2018 at 16:25 and is filed under (ro) Povești despre povești, (ro) Toate categoriile. Follow the comments through the RSS 2.0 feed. You can post a comment, or leave a trackback.

Leave a Reply

Tags:error: Content is protected !!

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Detalii

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Close