10

April

Legende, basme și povești din vremea ce va să vină – Cartea Întâi

Dacă până acum legendele făceau legătura între Prezent și un Trecut glorios irepetabil, colecția de legende, basme și povești pe care o propunem aici ne aduce aminte că fiecare Prezent este un Trecut spre care urmașii au a privi cu uimire – inclusiv Prezentul pe care îl trăim noi acum.Vremurile legendare și vremurile de basm și poveste nu s-au întâmplat doar demult, cum am fost obișnuiți să credem, ele nu aparțin nici unui viitor închipuit, ci se petrec sub ochii noștri, în viețile noastre, în zilele noastre, așa cum s-au întâmplat dintotdeauna, atâta doar că omul era cândva conștient că el este eroul vieții lui, iar noi azi trăim ca și cum lucrurile nu ar sta chiar așa.

Dacă nu am știut până acum, această colecție ne va spune și, după ce vom auzi, nu vom mai putea da înapoi: noi suntem eroii legendelor din vremea ce va să vină. Noi suntem cei care alegem perpetuarea sau schimbarea Istoriei. Noi, care trăim vremi pe care alții le vor numi „legendare”, vom primi ocazia minunată de a nu mai trece prin ele fără să le vedem, ci de a le trăi conștient și a ne bucura de ele ca atare.

Viitorul către care privim ne creează la propriu prezentul. Iar viitorul planetei nu este unul dezolat și plin de războaie înfricoșate. Pustiirea, ura, manipularea și controlul maselor au loc chiar acum. Viitorul despre care vorbesc filmele și cărțile Science Fiction este metafora prezentului nostru. Dar, fiindu-ne arătat ca viitor, se creează în noi așteptarea, teama că așa va fi și atunci, iată, așa este deja. Ne îndreptăm spre ținta pe care o dă vibrația noastră, perpetuând astfel o Istorie nenaturală.

Cum ar fi să privim un viitor cu o planetă verde, bogată, în care omul trăiește din nou în armonie cu el însuși, cu semenii lui, cu natura? Ce fel de prezent s-ar crea în sufletele care știu că nu au de ce să se teamă?

Acestea și multe alte întrebări ne-au trecut prin minte scriind din perspectiva Celor Ce Vor Urma. I-am văzut pe cei care vor trăi această minune și se vor mira de noi și de tenebrele pe care ne încăpățânam să le menținem, când totul în jur ne arăta Adevărul. Adevărul că Armonia biruie dizarmonia, că orice loc de unde omul dispare își reia cursul natural, umplându-se de verdeață.

Ceea ce am numit în mod eronat entropie, nu e altceva decât Regenerare, revenire la Viață, lucru care ar trebui să ne vorbească și la care ar trebui să plecăm urechea mai degrabă decât spre minciuna că ne așteaptă vremuri grele, dezolate, pline de ură…

Spre acestea își apleacă inima fata simplă care apare de-a lungul Cărții Întâi, acceptând schimbare după schimbare, fără să știe că prin ea se scriu Legendele Zilei de Mâine.

Aceeași fată care, cu șapte ani în urmă, într-o noapte luminată de stele, stătea în parcarea de deasupra orașului, rugându-se fierbinte pentru cel mai măreț vis pe care îl avea pe atunci. În ochii inimii ei, împlinirea lui ar fi adus atâta armonie în inimile oamenilor, încât jardinierele care ar fi împodobit casele orașului, exprimând bucuria, ar fi făcut o țară întreagă să-l numească Orașul cu flori la ferestre.

De atunci, Visul și-a pus pe el altă haină, dar Sufletul lui a rămas tot timpul același. Haina este acest volum de legende, iar Sufletul… îl va descoperi fiecare!

 

Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României
Eva de Christo
    Legende, basme şi poveşti din vremea ce va să vină /
Eva de Christo. – Şirnea : Zvon de Zâne, 2017-
    vol.
    ISBN 978-606-94405-0-6
    Cartea Întâi. – 2017. – ISBN 978-606-94405-1-3

821.135.1

Nr. pagini: 202

Copyright © 2017 Zvon de Zâne, Brașov

 

 

 

 

Cuprins:

Prolog

Fata-Durere și firicelul de Iubire-Lumină 

Legenda Scaunului-Cocon 

Dispariția Timpului

Legendă dintr-o eternitate paralelă

Povestea unui Carpen devenit Legendă 

De când se află stelele pe pământ 

Ultimul leu din Dacia Mare 

Cum au reapărut zânele pe pământ

Copiii – Ființe Întregi, Minunate

Dispariția zeilor

Dispariția învățăturii

Alegerea unui Destin

Cum a dispărut bătrânețea fără tinerețe

și moartea fără de viață 

Legenda Creației 

Fata-Frumoasă cu Suflet de Aur 

Întâlnire între două civilizații 

Cum a dispărut Abandonul

Întoarcerea Lupoaicei

Al Doilea Pas al Iubirii 

Schimbarea din Neschimbare

Când omul a redevenit Dumnezeu 

Portale între lumi paralele

Cum a apărut ultimul curent literar

 

 

Cărţile își așteaptă Sufletele-pereche de cititori în prăvăliile fermecate rânduite în pagina Cum cumpăr o carte

 

În lucru: „Dincolo de basm și poveste – Cartea a patra”, „Dansând cu misterele Vieții – Cartea a doua”, „Basme și povești pentru Copii de Basm și Poveste – Cartea Întâi”, „Legende pentru Copii Legendari – Cartea a doua”, „Legende, basme și povești din vremea ce va să vină – Cartea a doua” și o sumedenie de alte volume de basme, povești, povestiri și legende, care mai de care mai frumoase!

This entry was posted on Monday, April 10th, 2017 at 17:37 and is filed under (ro) Basme si povesti, (ro) Basmul și viața, (ro) Minciuni istorice, (ro) Pentru oameni mari, (ro) Povești despre povești, (ro) Toate categoriile. Follow the comments through the RSS 2.0 feed. You can post a comment, or leave a trackback.

6 Responses to “Legende, basme și povești din vremea ce va să vină – Cartea Întâi”

 1. Aineru

  La fiecare carte pe care o citesc scrisa de Eva de Christo, ma intreb daca se poate sa fie ceva mai deosebit de atat si de fiecare data cand citesc urmatoarea carte imi dau seama ca da…se poate. Legende care iti deschid sufletul spre noi orizonturi umpland existenta cu Bucurie. Lecturarea cartii a fost o experienta dincolo de orice asteptari.

 2. Noul atelier meșteșugăresc de Povești-monogramă | Eva de Christo

  […] publicasem în Cartea Întâi din Legende, basme și povești din vremea ce va să vină o legendă nespus de frumoasă, redând cu precizie linia fină a Scaunului-cocon, ce în altă […]

 3. Abandonul și vindecarea de abandon | Eva de Christo

  […] Povestea unui bărbat care credea că era băiat din Dincolo de basm și poveste – Cartea a patra poate fi citită ca atare, pentru puterea ei tămăduitoare în sine, sau poate fi urmat chiar procesul prin care trece personajul ajungând la vindecarea deplină. Scrisă pentru o situație întâlnită în viața reală, pentru un bărbat care nu putea ieși din suferința abandonului de către tată, ea poate fi adaptată pentru femei, procesul fiind identic sau, pentru lărgirea sferei de lucru spre latura feminină, se poate citi împreună cu Cum a dispărut Abandonul din Legende, basme și povești din vremea ce va să vină – Cartea Întâi. […]

 4. Floarea Re-Amintirii | Eva de Christo

  […] Mesaj care nu este nicidecum nou pentru mine. O parte din el se află deja în pagina de blog despre Rolul Femeii în Vindecarea Istoriei, o parte se află în capitolul Apariții feminine în basme din Micul îndrumar de lectură a basmelor, o parte se află în Cuvântul Înapoi la Fata-voinic pe urmele Anticristului, o parte în prologul Legendelor din vremea ce va să vină. […]

 5. Trunchi pe trunchi și fără rădăcină | Eva de Christo

  […] s-a născut o poveste profetică minunată, cu totul neobișnuită, care de atunci a apărut în Cartea Întâi  a colecție Legende, basme și povești din vremea ce va să […]

 6. Baba și capra vecinului | Eva de Christo

  […] Așternui întâi și-ntâi povestea cu sfârșit fericit a omului care nu-și trăia povestea tot stând cu ochii la capra și în ograda vecinului. Chiar așa o și numii: Povestea omului care nu-și trăia povestea și o așezai frumușel în Cartea a doua din colecția Legende, basme și povești din vremea ce va să vină. […]

Leave a Reply

Tags:error: Content is protected !!

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Detalii

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Close