26

May

Învingătorii învinși

E oare o simplă coincidență ca într-o zi să recitesc articolul despre Vis și propria Devenire, pentru a vedea ce scrieri ar fi pitite în el, și a doua zi, trecând printr-o sumă de ciorne să dau de un citat frate cu articolul meu?…

Ciorna ce conține citatul își așteaptă rândul la scris de zece ani… și-i azi legată strâns nu doar de un articol, ci de toate articolele publicate în ultimele două luni… e legată de situația care se întâmplă în lume și cine știe de ce o mai fi legată și eu nu am habar!

Sublinierile sunt de la mine: primele își au deja explicația în Visul și propria Devenire, ultimele se referă azi la alte „privilegii” și „jocuri”, cum ar fi frica, boala, legi care să restricționeze boala și să crească în om violența și tot așa.

Nu intru în explicații. Citatul îl socotesc de ajuns:

 

„Am susținut adesea în cărțile mele că visurile noastre au un preț și e foarte important să-l plătim. Dar în ce măsură pot fi visurile manipulate? De câteva decenii, trăim într-o cultură care privilegiază banii, faima și puterea. Mulți au ajuns să creadă că sunt singurele valori ce merită căutate, fără să-și dea seama că cei care fac cu adevărat jocurile, în spatele cortinei, rămân anonimi, știind că cea mai eficientă putere e cea care trece neobservată – până când e prea târziu și suntem prinși în capcană.”

Paulo Coelho, Învingătorul este întotdeauna singur

 

 

This entry was posted on Tuesday, May 26th, 2020 at 05:14 and is filed under (ro) Coincidențe... coincidențe..., (ro) Minciuni istorice, (ro) Pentru oameni mari, (ro) Toate categoriile. Follow the comments through the RSS 2.0 feed. You can post a comment, or leave a trackback.

Leave a Reply

Tags:error: Content is protected !!

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Detalii

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Close