11

October

Fata-voinic pe urmele Anticristului

Pentru prima oară, contrar obișnuințelor pe care le consideram deja împământenite, după câteva clipe de cumpănă, decisei să nu dezvălui dinainte nici măcar o pagină din Fata-voinic pe urmele Anticristului. Și aceasta nici nu fu o hotărâre la propriu a mea, ci doar un mod de a da curs rugăminților ei.

Oricât stăruii să nu se aștearnă la așa călătorie fără oaste care să-i deschidă calea, în cele din urmă, nu avui încotro și mă văzui nevoită a respecta cerința cărțuliei care îmi refuză orice prolog, orice cuvânt înainte și orice descriere ce ar fi putut inaugura marea alegorie pe care o îmbrățișa în filele dânsei. Așa vru să purceadă la drum, fără nimeni. Iară eu, ce alta să fac decât a-i da cele de trebuință – o boccea cu merinde, calul și armele din tinerețe – după care ne luarăm rămas bun cu voioșie.

După plecarea ei, rămasei a cugeta asupra semnificațiilor rugăminții de a nu vesti cu nimic lucrarea ce avea ea să facă. Acestea își ițiră oarecum fruntea de pe unde stăteau ele pitite, dar nici că voiră să se arate cu totul.

Atât îmi fu limpede, că parcursul firesc al poveștii ceruse, în loc de Cuvânt înainte, un neașteptat, lămuritor, Cuvânt înapoi care aducea un plus de lumină după încheierea basmului, ca să nu aibă niciun fel de înrâurire asupra celei dintâi lecturi.

Ba mai mult, chiar dacă îi eram mumă, Fata-voinic își ascundea și de mine adevăratul ei trup cu o mantie. Nu-i putui zări strălucirea decât când și cât socoti ea să îmi dezvăluie.

Astfel, mă văzui nevoită să hotărăsc, cu riscul de a-mi supăra cititorii, să nu vorbesc în niciun fel de ceea ce cuprinde povestea.

Cum aș putea destăinui de capul meu ceea ce însăși cărticica păstrează ca să destăinuie după cum o crede, doar ea?

Tot ce-mi e cu voie și putință a spune e că-i isteață fără seamăn în lume și frumoasă foc – frumoasă de la soare te poți uita, dar la dânsa ba! 🙂

 

Eva de Christo, Fata-voinic  pe urmele Anticristului
ISBN 978-973-0-22763-5
Nr. pagini: 96

Copyright © 2016 Eva de Christo, Brașov

 

 

 

Cărţile își așteaptă Sufletele-pereche de cititori în prăvăliile fermecate rânduite în pagina Cum cumpăr o carte

 

În lucru: „Dincolo de basm și poveste – Cartea a patra”, „Dansând cu misterele Vieții – Cartea a doua” și o sumedenie de alte volume de basme, povești, povestiri și legende, care mai de care mai frumoase!

 

This entry was posted on Tuesday, October 11th, 2016 at 16:36 and is filed under (ro) Basme si povesti, (ro) Basmul și viața, (ro) Minciuni istorice, (ro) Pentru oameni mari, (ro) Toate categoriile. Follow the comments through the RSS 2.0 feed. You can post a comment, or leave a trackback.

2 Responses to “Fata-voinic pe urmele Anticristului”

  1. Calea Zeilor | Eva de Christo

    […] rest, în ce mă privește, ca în cazul Fetei-voinic, când mă gândesc la Calea Zeilor, văd în fața ochilor o misiune și o promisiune dusă la […]

  2. Floarea Re-Amintirii | Eva de Christo

    […] în basme din Micul îndrumar de lectură a basmelor, o parte se află în Cuvântul Înapoi la Fata-voinic pe urmele Anticristului, o parte în prologul Legendelor din vremea ce va să […]

Leave a Reply

Tags:error: Content is protected !!

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Detalii

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Close