22

April

Don’t worry your life away…

În pauzele mele de 5 minute din 30 în 30 petrecute în fața calculatorului, ascult muzică. Afară de mesajul fără cuvinte al melodiei care vorbește direct inimii și trupului mângâindu-le, uneori se strecoară câte un mesaj în cuvinte – în cuvintele melodiei – pe care le primesc, ca din gura Sufletului meu le primesc…

Mai ieri, îmi aduc aminte că în albumul Katiei Melua Pictures îmi plăcuse melodia unei melodii – de cuvinte nu-mi aminteam – și i-am dat drumul în timp ce, cuibărită pe așternut, priveam stejarii ce-mi străjuiesc ferestrele dormitorului.

Încă de la primele versuri, mă izbește „coincidența” cu un mesaj pe care tocmai îl auzisem în aceeași zi despre sfârșitul lumii – sfârșit de care se tem unii și pe care încearcă din răsputeri să-l creeze alții, dar care nu există cât timp tot sfârșitul e sâmburele unui Nou Început.

Mesajul din timpul zilei accentua acest non-sens al ideii de sfârșit al lumii – despre care am vorbit pe îndelete în Teologia Omului cum a apărut și care îi este minciuna – iar melodia venea în completare în fel cald și intim (pentru mine) că, chiar dacă ar fi să fie vreun sfârșit al lumii, el nu ar fi nicidecum grav. Cu alte cuvinte, oricum o iau, teama nu își are rostul azi, câtă vreme nu există azi acel sfârșit. De ce să mă pierd în îngrijorări, când aș putea să mă pierd în atâtea și atâtea altele din mine, întâi, dar și din jur?

O viață de lucruri frumoase mă așteaptă neclintită în bucuria ei, iar pentru sporadicele lucruri ce par ne-frumoase, Sufletul meu își are deja mângâierea. Îl aud vorbind. În cuvintele melodiei îi aud glasul, însă nu ca un mesaj fatalist, resemnat, ci ca un mesaj plin de voie bună, ca ritmul care poartă cuvintele.

E el cel care vorbește cu mine, Sufletul meu, cu cele patru aripi ale lui și pieptul vânjos la care mă ține.

E el – e Sufletul meu, e Sufletul-Vultur

 

 

 

They say the world must end somehow
They say the end’s not far from now

I think they’re wrong
Don’t worry your life away
Start living for today
Don’t think about tomorrow

And if the lights go out on all of us
In just a year or two
And if the sky falls down like pouring rain
Then I’ll be here with you
I’ll go down with you

Well, I’m gonna try for all I’m worth
To stay with you till the end of the earth

Don’t let me down
Don’t let your feelings win
Don’t give out and don’t give in
Don’t think about tomorrow

‘Cause if the lights go out on all of us
In just a year or two
And if the sky falls down like pouring rain
Then I’ll be here with you
I’ll go down with you

And if the lights go out on all of us
In just a year or two
And if the sky falls down like pouring rain
Then I’ll be here with you
I’ll go down with you
I’ll go down with you

 

 

This entry was posted on Wednesday, April 22nd, 2020 at 07:39 and is filed under (ro) Coincidențe... coincidențe..., (ro) Frica, (ro) Iubire, (ro) Minciuni istorice, (ro) Pentru oameni mari, (ro) Toate categoriile. Follow the comments through the RSS 2.0 feed. You can post a comment, or leave a trackback.

Leave a Reply

Tags:error: Content is protected !!

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Detalii

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Close