22

June

Din Zorii zorilor – I. Povestea Orhideei

Când un scriitor aduce în scrisul lui o poveste adevărată, din viața de toate zilele, de ce nu ar fi și celelalte povești la fel de adevărate? În altă viață, de alte zile, prin care, poate, tot el pășește, însă cu alte picioare. Ori în altă viață, de alte zile, în care nu pășește el, însă îi e dat să privească pe cei ce pășesc, cu alte picioare!

Care din poveștile Orhideei sunt din viața de toate zilele și care din alte vieți, de alte zile, rămâne să descopere cititorul! Însă când s-o bucura mai mult că a izbutit să descopere, s-a naște în el întrebarea: din care viață?… din care zile?… și cine e, în fapt, Orhideea?

Când s-o bucura mai mult că a izbutit să descopere, s-a naște în el altă întrebare: care, din toate, este Povestea Orhideei?

Și când a vedea în câte pături se aștern noimele titlului, a ști că s-a bucurat în zadar! Că niciun răspuns din cele ce a aflat nu e ultim…

Iar dacă n-a aflat, s-a bucura că nu-i trebuință să afle!

Însă și unuia, și altuia, îi va fi cea dintâi poveste coborâtă Din Zorii zorilor desfătare și dezlegare!

Desfătare și la care nu a visat, și acum are temei să viseze. Dezlegare și la ce nu a căutat, și acum s-a ferici ca și cum a căutat în toate viețile de toate zilele!

Povestea Orhideei – o poveste a Sufletului meu, dăruită, ca toate poveștile mele, din Suflet! Însă de data aceasta, vine însoțită de o cărticică-jurnal, cu coperți, cotor, textele obișnuite de pe spate și chiar editura, oferind cititorului prilejul de a fi alături de mine colecției autor!

 

 

Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României
Eva de Christo
    Din Zorii zorilor / Eva de Christo. – Şirnea : Zvon de zâne, 2021

    vol.
    ISBN 978-606-8978-29-1
    Vol. 1. : Povestea orhideei. – 2021. – ISBN 978-606-8978-28-4

821.135.1

Nr. pagini carte: 72

Nr. pagini jurnal: 60

Copyright © 2021 Zvon de Zâne, Brașov

 

 

           

 

 

 

Cărţile, jurnalele, jocurile și seturile cu îndeletniciri de poveste își așteaptă Sufletele-pereche de cititori în prăvăliile fermecate rânduite în pagina Cum cumpăr o carte

 

În lucru: „Dincolo de basm și poveste – Cartea a șasea”, „Dansând cu misterele Vieții – Cartea a treia”, „Basme și povești pentru Copii de Basm și Poveste – Cartea a treia”, „Legende pentru Copii Legendari – Cartea a treia”, „Legende, basme și povești din vremea ce va să vină – Cartea a treia”, „Creație în versuri – Cartea a treia”,  „Rostirile Iubirii – Cartea a patra” , „Fata și Sufletul-Vultur – Cartea a patra”, Colecția de teatru, filme, animații, „Tălmăciri din vremi și lumi – Cartea a patra” , „Aforismele unui om trecut prin Viață – Cartea a treia”, „Proverbele Omului, cimilituri și zicale – Cartea a treia”, „Vorba bună mult se-ngână – Cartea a doua”, „Din Zorii zorilor – Cartea a doua”, Jurnalul colecției Dansând cu misterele Vieții și o sumedenie de alte volume de basme, povești, povestiri și legende, alături de jocuri și seturi cu îndeletniciri de poveste, care mai de care mai fermecate!

 

 

This entry was posted on Tuesday, June 22nd, 2021 at 06:39 and is filed under (ro) Destin de femeie, (ro) Iubire, (ro) Pentru oameni mari, (ro) Publicate, (ro) Toate categoriile. Follow the comments through the RSS 2.0 feed. You can post a comment, or leave a trackback.

Leave a Reply

Tags:error: Content is protected !!

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Detalii

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Close