Despre mine

 

De doi ani pritocesc și nu găsesc felul în care să mă prezint, astfel încât, cine e curios – așa cum sunt eu când vreau să știu cu cine am de a face – să poată găsi acele detalii care reflectă cât mai exact cine sunt, dincolo de școli, de experiență de muncă și de viață, precum și de alte criterii după care evaluăm cine este un om. Pentru că esența mea nu stă în acestea.

Deși folosesc toate resursele cu care m-am născut și pe care le-am dezvoltat de-a lungul anilor mei de pregătire și deși tot ce am trăit într-o viață – care mi-a părut lungă și plină ca cinci vieți la un loc – contribuie din plin la ceea ce scriu, parcă nu mă lasă inima să mă prezint prin prisma lor. Eu nu simt că sunt aceste lucruri, deși simt că ele fac parte din mine.

Mai degrabă sunt o simplă făptură care a descoperit magia călătoriei pentru care nu e nevoie de bani și bilet, care nu poate ține minunățiile întâlnite doar pentru ea și care vede peste tot – în ea și în jur – un număr nesfârșit de povești.

Poate cea mai apropiată descriere, care să redea laolaltă această simplitate din care se nasc la infinit experiențe negrăit de frumoase, se ascunde în cinci cuvinte cu tâlc: sunt fata care scrie basme. O ființă măruntă cu un destin grandios. Așa cum suntem, fără excepție, fiecare. Fără unul din noi, chiar cel mai nesemnificativ și mai mic, universul întreg ar fi diferit. Asta înțeleg și accept tot mai mult și asta transmit și poveștile mele.

A venit timpul să lăsăm în urmă definițiile și rolurile la care ne limitează societatea și să ne luăm, fiecare, locul de drept și menirea.

Eu, pentru mine, am ales să cobor din Iluzia Realității pe Tărâmul Magic al Vieții, care este, la propriu, un tărâm de basm și poveste. Numai aici se deschid în mine și în fața mea toate lumile, numai aici îmi trăiesc Minunea ca stare firească și unică, numai aici îmi pot explora nemărginirea și numai de aici vă pot explora și pe voi.

Prin urmare, să-mi fie cu iertare dacă, în loc de CV, voi lăsa – mult mai aproape de cine sunt eu – povestea mea, pitită într-o poezie:

 

 

 

Eu sunt
O mireasmă de lotus –
Coborâtă, din întâmplare,
În trup de femeie.

 

Eu sunt
O ființă întreagă,
Minunată,
Locuind într-o lume
Întreagă,
Minunată,
Între ființe întregi,
La fel de minunate – voi.

 

Eu sunt
Sufletul din care
S-a născut acest Univers.
Am venit pe pământ
Să văd cum arată
Și cum se trăiește
Pe Dinăuntru.
Pe Dinăuntrul meu,
Unde v-ați întrupat și voi,
Din aceeași dorință,
Crezând că erați
Înăuntru la voi.

 

Din greșeală
– sau dintr-o Planificare Măreață –
Ați nimerit în Mine
Așa cum eu,
Fără să știu
– sau poate știa Cineva
Mai mare ca mine –
Am nimerit între voi.

 

În alte dimensiuni
Sunteți voi Universuri
Și eu sunt oaspetele
Nimerit sau voit.
Sau, cine știe,
Realitatea e Una,
În care suntem toți
Univers,
Locuitori,
Născători
Și născuți
Tototdată…


error: Content is protected !!

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Detalii

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Close