1

June

Dacă aș ști că gândul meu făurește lumi, aș mai gândi ce gândesc?

Este întrebarea care mi-a venit în timp ce stăteam în fața articolului despre Einstein pentru a scoate din el niscai rostiri. Și m-a cutremurat. Pentru că erau în mine vii anume discuții despre îndărătnicia oamenilor de a lăsa în pace situația globală și pe cei care au creat situația, îndărătnicie care nu doar menține, ci chiar alimentează să crească situația și puterea celor care au creat situația!

Nu poți aduce pace mergând la război… pacea vine când sunt gânduri de pace și atât. Pace pentru pace. Pentru că e firească, divină.

Război pentru pace nu aduce decât o pace temporară și noi dictatori… Nu am învățat asta din atâta istorie?… Alergăm mereu după pacea dintre două războaie, în loc să alegem pacea definitivă…

Numai ce e iubit se armonizează – poate ne e iubirea, de prea mare supărare, departe.

Numai ce trece în inițiere (lecție de viață) din obstacol își găsește final fericit – poate ne e putința de a vedea lecțiile de viață – și ea departe.

Dar dacă măcar am lua privirile de la situație și de la cei ce mențin situația, să le îndreptăm către ceva bun și frumos, lucrurile neplăcute ar deveni inutile! Tot ce devine inutil, dispare.

Am putea, oare, să facem ceva care nu neagă nimic? Care nu strigă cu pumnul strâns după o așa-zisă dreptate? Să facem ceva care e, pur și simplu, exprimarea unică și pură a Iubirii?

Ce putere am dat și dăm în continuare unora, de nu mai avem loc să trăim? Nu în afară, prin voturi, ci pe dinăuntru, de are ce se manifesta în afară!

Nu ne e nimeni dușman – oamenii și situațiile sunt simple oglinzi pentru lucrurile pe care ni le facem, din care avem nevoie să ne oprim. Aici se află Puterea. E toată în mâinile noastre.

 

This entry was posted on Monday, June 1st, 2020 at 05:20 and is filed under (ro) Iubire, (ro) Pentru oameni mari, (ro) Toate categoriile. Follow the comments through the RSS 2.0 feed. You can post a comment, or leave a trackback.

Leave a Reply

Tags:error: Content is protected !!

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Detalii

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Close