Cum aleg o carte

 

O editură nouă, un univers literar la fel de nou – mă atrag descrierile cărților de pe policioarele prăvăliei Zvon de Zâne  și articolele despre ele din blog. Am citit câte ceva despre autoare, despre felul în care scrie și alte amănunte care se află în partea stângă unde sunt înșiruite paginile blogului.

Mă gândesc să-mi cumpăr o carte. Cum aleg? Ce bijuterie mi se potrivește acum?

 

 

Îndrumările autoarei la întrebările tale:

 

  • Înainte să cumpăr o carte, mi-ar plăcea să văd cum scrii. Unde pot găsi o poveste de-a ta?

Pe tot blogul meu vei descoperi atât viziunea mea despre viață și scris, cât și felul de a scrie. Cu ajutorul butonului de căutare din stânga sus poți ajunge la câteva povești cu care încep cărțile mele care, chiar dacă sunt denumite „Prolog”, sunt povești în adevăratul sens al cuvântului. Iată două din ele mai jos:

Prolog Basme pentru Copii de Basm și Poveste – Cartea Întâi

Prolog Dansând cu misterele Vieții – Cartea a doua

 

  •  Îmi poți recomanda o carte reprezentativă pentru universul tău literar, ca să îmi fac o idee?

Deși nu e ușor să aleg între cele două laturi suprinse în cărțile mele – cea pură și gingașă care se adresează Copilului Dinăuntru și cea la fel de pură, dar care se adresează omului mare preocupat de lucruri ceva mai complexe – recomand Cartea Întâi a colecției de Basme și povești pentru Copii de Basm și Poveste.

Vei descoperi în ea – indiferent de vârstă – împletirea gingășiei cu înțelepciunea unor lecții de viață care vor hrăni atât Copilul din inima ta, cât și omul mare, cel cu preocupări mai complexe. Te vei lămuri dacă este un univers literar pe placul inimii tale în care să mai stai de zăbavă sau nu.

 

  • Dacă mai toate cărțile sunt de povești, cum fac distincția între cărțile de copii și cărțile de adulți?

În ciuda faptului că există în prăvălia Zvon de Zâne un raion aparent pentru copii, nu există altă diferență între poveștile pentru copii și cele pentru oameni mari decât că cele din urmă includ tematicile ceva mai complexe de care vorbeam mai sus și care în copilărie nu-și găsesc încă locșorul.

În universul meu literar, fiecare carte și fiecare poveste în parte ascunde atât gingășia lumii copiilor, cât și adâncimea și înțelepciunea maturității. Prin urmare,  poveștile celor mici pot fi citite cu nespusă savoare de oamenii mari, iar poveștile pentru cei mari pot fi repovestite în cuvinte mai simple pentru cei mici. Alege cu încredere oricare din ele.

 

  • Aș vrea să citesc mai multe cărți, dar nu știu cu care să încep.

1. Primul criteriu de alegere a unei cărți este Chemarea – luminița pe care o aprinde în inima căutătorului cartea în sine. Descrierile bijuteriilor din prăvălia zânelor redau esența fiecăreia, astfel încât să rezoneze cu Sufletele Pereche pregătite să primească și să savureze ceea ce au nevoie. Citește aceste descrieri și urmează ceea ce simți.

2. Pentru cititorul care își dorește să beneficieze la maxim de puterea poveștilor în ale curățării și tămăduirii de suflet, recomand citirea în ordinea apariției, care se găsește aici.

Ordinea poveștilor în cărți și ordinea cărților în colecții, presărate pe alocuri de micile unicate îl vor ajuta să meargă din ce în ce mai larg și mai adânc în Cunoașterea de Sine pe care i-o oferă aceste povești.

Cu atenția întoarsă spre ceea ce mișcă în el mai mult decât spre ceea ce înfățișează filele cărții, cititorul va descoperi sau va vedea cu ochi noi universul lui propriu! Pentru aceasta, recomand să fie citite încet și lejer, lăsând timp între ele atât de mult cât se simte nevoia.

3. Al treilea criteriu ar putea fi cel tematic, atunci când se caută aprofundarea unei teme cu ajutorul mai multor povești – pentru tămăduirea de suflet sau pentru clipele de liniște și desfătare dorite. Temele și subtemele din poveștile publicate se află în Indexul tematic care este îmbogățit periodic, dar dacă nu găsești ceea ce cauți sau ai nevoie de îndrumări mai specifice, le poți cere aici

4. Al patrulea criteriu este călătoria în lumea unei povești și a tuturor creațiilor care au strânsă legătură cu ea, fie scrieri, fie jocuri și activități care deschid noi percepții. În acest caz, cititorul are prilejul de a trăi aventura trăită de mine atunci când am scris!

Deoarece creațiile izvorâte din sfera tematică a unei povești sunt răspândite în colecții potrivit cu natura lor, Indexul tematic este cel care dezvăluie legăturile lor, în cadrul articolului aferent fiecărei povești.

 

  • Aș vrea să aflu mai multe despre puterea vindecătoare a poveștilor, în general, și despre poveștile terapeutice din universul tău literar, în special.

Despre puterea vindecătoare a poveștilor și cum te poți vindeca singur scriind povești am scris mai pe îndelete aici, iar despre folosirea poveștilor mele în cadrul terapiei acasă sau la cabinet găsești detalii aici.

Dacă îți place și ți se pare interesant și ești gata să explorezi mai mult, poți continua cu citirea Micului îndrumar de lectură a basmelor despre care găsești amănunte aici.

 

  • Mi-ar plăcea să descopăr universul poveștilor și altfel decât citind!

Cu bucurie recomand activitățile terapeutice sau de delectare pe care le oferă pentru toate vârstele colecția Micii Făurari, Copii Legendari. Vei trăi prin ele privilegiul rezervat în mod obișnuit unui ilustrator de profesie: îți vei ilustra propria carte!

În plus, colecția este însoțită de o serie de Jocuri de poveste – seturi de câte douăzeci de activități din care poți alege cele mai mult sau mai puțin antrenante, potrivit cu cadrul pe care vrei să-l creezi. Primele gătate sunt jocurile pentru copii, dar în curând vor apărea și variantele pentru oameni mari pe policioarele cu Jocuri și îndeletniciri de poveste din prăvălia Zvon de Zâne.

Până atunci, cei care se simt liberi să-și trăiască fără cenzură bucuria Copilului Dinăuntru, pot apela la cutiuțele magice  de pe lângă colecția Micii Făurari în activități de petrecere sau de familie.

 

  • Ai putea să scrii o poveste special pentru mine sau cineva drag mie?

Poveștile personalizate sunt o parte dragă și de seamă a scrisului meu, drept pentru care le-am și numit povești-monogramă. Mai multe amănunte găsești pe pagina dedicată lor aici, iar amănunte despre atelierul în care le meșteșugăresc eu de zor afli aici.

Orice detaliu în plus poți cere aici.

 

  • De unde pot cumpăra cărțile tale?

Cărțile mele se află pe policioarele câtorva prăvălii fermecate despre care poți citi în pagina Cum cumpăr o carte

 

  • Am citit toate îndrumările tale și totuși mai am întrebări. Cum pot lua legătura cu tine?

Cititorul care dorește îndrumare specifică îmi poate da un răvaș printr-un click aici

 


error: Content is protected !!

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Detalii

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Close