7

August

Colecția „Tălmăciri din vremi și lumi”

Între scrierile mele care devin pe zi ce trece mai felurite, s-au strecurat povești de dimensiuni foarte mici, cu un ritm alert, de pildă, sau diafane, purtând în ele metafore. Nefăcând notă comună cu niciuna din colecțiile deja publicate, ce alta să-mi rămână a face decât a le strânge într-o nouă colecție?

Rugând această nouă colecție să-mi dezvăluie numele ce-l poartă deja în lumea din care vine, primii o rugăminte, la rândul meu, de la ea: aceea de a menționa expres că nu doar aceste povești, ci toate scrierile – și ale mele, și ale tuturor – sunt tălmăciri – traduceri – ale unor realități, experiențe, percepții, mai mult sau mai puțin corespunzătoare cu adevărul, după căutările și trăirile celui prin care vin.

Între căutările și trăirile mele, un loc de seamă îl ocupă lucrurile care țin de viața aceasta, din care fac parte, lucrurile care țin de viețile altora, la care sunt martoră, lucrurile care țin de vremuri ce au fost sau urmează să vină și lucrurile ce țin de lumi de dincolo de lumea aceasta.

Toate câte le aflu, toate câte le văd, toate câte se dovedesc adevărate și de folos, le prefac în realități pe înțelesul de azi, prin meșteșugul ales al cuvintelor. Și, în timp ce le prefac, ele își mai dezvăluie adevăr, folos și farmec, de au, în trupul lor închegat, măsură îndoită.

 

 

 

 

Cărţile își așteaptă Sufletele-pereche de cititori în prăvăliile fermecate rânduite în pagina Cum cumpăr o carte

 

În lucru: „Dincolo de basm și poveste – Cartea a șasea”, „Dansând cu misterele Vieții – Cartea a treia”, „Basme și povești pentru Copii de Basm și Poveste – Cartea a treia”, „Legende pentru Copii Legendari – Cartea a treia”, „Legende, basme și povești din vremea ce va să vină – Cartea a doua”, „Creație în versuri – Cartea a doua”,  „Rostirile Iubirii – Cartea a doua” , „Fata și Sufletul-Vultur – Cartea a doua”, Colecția de teatru, filme, animații, „Tălmăciri din vremi și lumi – Cartea a doua” și o sumedenie de alte volume de basme, povești, povestiri și legende, care mai de care mai frumoase!

 

This entry was posted on Wednesday, August 7th, 2019 at 07:33 and is filed under (ro) Pentru oameni mari, (ro) Publicate, (ro) Toate categoriile. Follow the comments through the RSS 2.0 feed. You can post a comment, or leave a trackback.

Leave a Reply

Tags:error: Content is protected !!

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Detalii

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Close