Cine e Copilul din tine și cum recunoști o poveste Adevărată

 

După ce dedicai primele mele volume de basme și povești Copilului din noi de care am uitat și care n-a crescut niciodată, încredințată fiind că toată lumea știa precis la ce mă refer, avui marea surpriză să văd chipuri de educatori plecându-și cu tristețe ochii atunci când le vorbeam de acest Copil minunat. Când îmi mai și spuseră că el e cel traumatizat sau rănit din inima noastră, mă bulversară cu totul.

Unul din ei – director de grădiniță – cu nici cinci minute înainte îmi explicase cât de curați se nasc copiii, păstrând legătura directă cu Divinul până la un an, un an și jumătate, și cum văd ei lumea în aura ei de lumină și nu în densitatea materiei joase cum o percep oamenii mari.

În ziua aceea de pomină, îmi pusei, firesc, întrebarea: câți copii se află în noi? Trebuia lămurit numaidecât acest fapt, ca să fie limpede cui îi sunt dedicate poveștile mele și la ce mă refer eu atunci când vorbesc de Copilul dinăuntrul nostru.

Despre copilul rănit ajunge să spun doar atât: nimic real, curat, divin, nu poate fi rănit cu adevărat. Rănite pot fi doar iluziile. Acei copiii pe care îi simțim plângând în noi, rămași la vârsta la care am fost bătuți, respinși, acuzați pe nedrept, jefuiți de copilărie ca să ne ocupăm cu treburi de oameni mari – sunt simple himere neluate în brațe.

Cu adevărat nu contează cine ce a făcut sau nu a făcut față de noi. Odată ce e conștientizată o lipsă, noi suntem mama cea bună, tatăl cel bun, sora cea bună sau fratele cel bun care poate repara îmbrățișând și iubind orice latură suferindă a noastră. Mai mult – nimeni altcineva nu va putea face asta în locul nostru!

Cu o reală putere de vindecare, Povestea unui bărbat care credea că era băiat din Cartea a patra – Dincolo de basm și poveste și legenda despre Cum a dispărut Abandonul din Legende, basme și povești din vremea ce va să vină – Cartea Întâi vin să mângâie și să restaureze aceste laturi rănite din noi.

Dar Copilul la care mă refer eu în cărțile mele, Copilul căruia îi sunt dedicate basmele și poveștile, este latura noastră inocentă, curată, divină, cea care privește prin ochii unui nou-născut care nu a apucat să simtă vreo rană. Este legătura noastră directă cu lumea nevăzută, divină, din care ne-am coborât în cea văzută timp de o vreme. Este Desăvârșirea și Înțelepciunea care se află dincolo de cunoașterea și experiențele noastre – cea despre care am vorbit în Fata Frumoasă cu părul de aur din Legende, basme și povești din vremea ce va să vină, Cartea Întâi – una din cele mai adânci și puternice povești pe care le-am scris vreodată.

Este Copilul Dinăuntru cu care stă de vorbă pilotul din Calea Zeilor, uimit de profunzimea și perspicacitatea glasului curat pe care îl aude în sufletul lui la răstimpuri.

Este Fetița de Basm și Poveste din inima femeii care apare în prologul Cărții O din Basme și povești pentru Copii de Basm și Poveste și este Băiețelul Legendar din inima bărbatului care apare în prologul Cărții Întâi din Legende pentru Copii Legendari.

Copilul din inima mea este cel care îmi spune și cel căruia îi spun toate poveștile care se scriu prin mine. Este cel care privește lumea prin ochii mei, făcându-mă să mă simt limpede și curată. Este bucuria și vitalitatea debordantă care îmi ia cu asalt sufletul, biruind traumele, fricile și prejudecățile, așa cum biruie natura o cetate părăginită. Este pasiunea de A Fi și A Face care îmi înflăcărează inima zi de zi. Este fascinația în fața lumilor văzute și nevăzute prin care călătoresc fără încetare.

Despre Copilul din mine aș putea scrie la nesfârșit, căci el e Eternul, Infinitul, Deplinul – dar știu că, în realitate, nu e nevoie de lămuririle mele. Chiar dacă cei ce-mi citesc poveștile au o altă definiție pentru Copilul din ei, ele vor vindeca în calea lor tot ce vor găsi de vindecat, după care vor pătrunde drept în inima sufletului-pereche, Copilul-miracol care va zâmbi la auzul lor.

Mângâierea și bucuria care se deschid în inima cititorului sunt fără greș semne ale autenticității unei povești și ale blândeții cu care este citită. Nu va putea pune nimeni, niciodată, la îndoială întâlnirea dintre două suflete care se recunosc!


error: Content is protected !!

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Detalii

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Close