31

December

Calea Zeilor

Dacă ar fi să pun în două-trei cuvinte despre ce este vorba în această mică bijuterie-unicat neprețuită, aș spune scurt că e povestea unui pilot din zilele noastre care aterizează din greșeală pe o insulă dintr-o epocă primitivă. Ce anume se petrece acolo, aș lăsa cititorul să descopere singur.

În rest, în ce mă privește, ca în cazul Fetei-voinic, când mă gândesc la Calea Zeilor, văd în fața ochilor o misiune și o promisiune dusă la capăt cu bine. Și cea a poveștii față de mine atunci când, cu câteva săptămâni în urmă s-a deschis anunțând o minune, și cea de la mine față de cititori, atunci când afirm că, ținând această cărticică în mână, vor petrece clipe cum n-au petrecut niciodată.

Este a șaptea carte publicată – o cifră sacră, neplanificată, așa cum neplanificată a fost apariția ei acum, în ultima săptămână a lui decembrie, de una singură, separată de poveștile din alte volume. Ca o făptură vie, cu gândire și simțire proprie, mi-a făcut, pe toate planurile și din toate direcțiile, numai surprize plăcute.

Purtând numărul divinității și al întregului, constituie, într-adevăr, o apoteoză a coordonatelor care s-au configurat de la sine pe drumul Creației mele: are magia unui basm, invită la dans cu misterele Vieții, împletește mireasma viitorului cu mireasma istoriei adevărate, dând pe față minciuni în care a fost scufundată omenirea mai bine de zece milenii.

Cum se întâmplă în general cam cu toate întrebările mari ale vieții, o căutare de douăzeci de ani și mai bine mi-a scos în cale fel si chip de răspunsuri, pentru a se încheia acolo unde se încheie orice căutare adevărată: ca un cerc, m-a adus față în față cu mine.

Dacă cititorul nu va fi de acord cu perspectiva propusă, nădăjduiesc că cel putin va rămâne pe gânduri. Că va pune, întâia oară în viață, sub semnul îndoielii Cea Mai Mare Minciună Istorică – aceea că Dumnezeu s-ar afla în afară.

 

Lecturi recomandate:

Erich Von Daniken, Amintiri despre viitor – se găsește în pdf aici
Emerald Tablets – translation by Doreal – pdf aici

 

Eva de Christo, Calea Zeilor
ISBN 978-973-0-23314-8
Nr. pagini: 72

Copyright © 2016 Eva de Christo, Brașov

 

 

 

Cărţile își așteaptă Sufletele-pereche de cititori în prăvăliile fermecate rânduite în pagina Cum cumpăr o carte

 

În lucru: „Dansând cu misterele Vieții – Cartea a doua”, „Dincolo de basm și poveste – Cartea a patra” și o sumedenie de alte volume de basme, povești, povestiri și legende, care mai de care mai frumoase!

 

This entry was posted on Saturday, December 31st, 2016 at 17:40 and is filed under (ro) Minciuni istorice, (ro) Pentru oameni mari, (ro) Toate categoriile. Follow the comments through the RSS 2.0 feed. You can post a comment, or leave a trackback.

Leave a Reply

Tags:error: Content is protected !!

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Detalii

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Close