8

June

Bunăvoința care anulează obligația

Pe 27 ianuarie 2012, o situație concretă își cerea o lămurire la fel de concretă. Nu era situația mea, dar se desfășura sub ochii mei și îi căutam cu ochii soluția. Ceea ce am văzut, ceea ce am simțit, am așternut pe hârtie. Din ceea ce am așternut, am făcut o ciornă pentru un articol de blog pe care numai azi, după opt ani, o recitesc… și-i văd actualitatea extremă!

Drept pentru care, fără a prelucra nimic, o aștern cum apare ea în ciorna inițială – experiența de atunci a unui singur om care se vede acum într-o oglindă globală – atât în ce privește problema, cât și în ce privește soluția…

 

Când te retragi de bunăvoie, nu se mai numește respingere

Când dai drumul de bună voie, nu se mai numește pierdere

Când lași în urmă de bunăvoie, nu se mai numește uitare

Când dăruiești de bunăvoie, nu se mai numește furt

Când cedezi de bunăvoie, nu se mai numește obligație

Când ajuți de bunăvoie, nu se mai numește profit

Când faci de bunăvoie, nu se mai numește sclavie

Când e dragoste, nu e sex

 

Când ceea ce faci, faci din tine, anulezi puterea celuilalt asupra ta. Chiar dacă pozițional – material, fizic, psihic sau în orice alt fel – el are avantaj asupra ta, atunci când faci de bunăvoie și cu dăruire, ceea ce faci devine divin. Obligația devine privilegiu, sclavia devine libertate și lagărul nu mai contează.

Tot ce vine din Iubire rupe puterea și efectul lanțurilor – chiar dacă lanțurile mai sunt acolo! Pentru că totul e o iluzie. Ai fost întâi – și deja – sclav în mintea ta, înainte să se materializeze în experiența ta. Eliberarea din exterior are loc numai după ce se dizolvă sclavia din interior. După ce ți-ai acceptat partea, după ce ți-ai asumat responsabilitatea pentru participare – activă sau pasivă! – la starea de lucruri, după ce ai conștientizat ce din tine a determinat toate – numai atunci, prin îmbrățișarea și iertarea propriului aport, propriei atitudini, și față de tine însuți, și față de cei din jur, apare iertarea de sine, acceptarea de sine, iubirea de sine. Și, odată cu ele, liniștea dinăuntrul tău. Liniștea care închide zgomotul și afară.

Nu te nedreptățește și nu te obligă nimeni. Trăiești consecințele alegerilor și deciziilor proprii pe care cândva le-ai văzut ca avantaj sau ai refuzat să le vezi, iar acum le percepi ca povară. Nu oamenii, ci Universul te trage la răspundere pentru atitudinea ta. Oamenii și evenimentele sunt doar mijloacele prin care ești ajutat să conștientizezi ce faci cu tine. Ele oglindesc spre tine intenția ta inițială. Dacă ceva s-a schimbat sau vrei să schimbi, să nu fie în atitudinea în care te descotorosești de problemele create chiar de tine (= fuga de responsabilitate) sau de probleme din pasivitate sau neatenție, ci din atitudinea de a-ți asuma intențiile și energiile deja propagate și a emana o intenție nouă, la fel de puternică, de a finaliza într-un mod onorabil, altul decât cel inițial, dar integru!

Dacă ai fi CALM și ai avea răbdare, TOATE s-ar așeza. Lasă oamenii să creadă că au avantaj, că dețin controlul, că ei au obligat să meargă lucrurile! Au nevoie de minciuna lor. Tu fă ce ai de făcut detașat, acceptând că ceea ce se întâmplă este natural, nimic rău, parte din curgerea firească a vieții. Toate sunt deja pregătite pentru tine. Nu tu le faci! În liniște și detașare, vei vedea următorul pas. Ți se va da tot ce ai de făcut și ajutorul/oamenii/ideile de care ai nevoie.

Nu contează avantajul și poziția superioară pe care au alții iluzia că o au! Este minciuna lor. Așa cum și tu, cândva, poate, te-ai mințit că ai superioritate și te-ai folosit în mod abuziv de puterea ta. Totul e o oglindă. Când în tine vei fi integru și liniștit, integritate și amabilitate se vor oglindi înspre tine. Totul se întâmplă ca să te vezi. Să vezi în tine dacă vrei într-adevăr să duci la capăt noile hotărâri sau mândria și nervii sunt mai importanți. Pentru că, dacă orgoliul e pe primul loc, consecințele orgoliului le vei trăi! Dacă să eviți angajamentele când dai de greu e pe primul loc, atunci și Universul te va evita pe tine în soluții! Dacă pe primul loc e să vezi treaba făcută, să ieși cu bine și să împlinești noile intenții, atunci vei avea și provizia!

Cât de curată îți e inima, așa curată îți va fi calea. Și dacă murdăria apare, nu e nicio condamnare. Apare pentru conștientizare, să-ți arate unde mai ai de lucru cu tine! Observi, accepți și mergi mai departe. Nimic nu se întâmplă degeaba. Nu e nimeni de vină și nu ne face nimeni nimic! Totul e ca să ne vedem. Problema conține în ea soluția, întrebarea are deja în ea însăși răspunsul.

 

This entry was posted on Monday, June 8th, 2020 at 07:22 and is filed under (ro) Coincidențe... coincidențe..., (ro) Iubire, (ro) Pentru oameni mari, (ro) Toate categoriile. Follow the comments through the RSS 2.0 feed. You can post a comment, or leave a trackback.

Leave a Reply

Tags:error: Content is protected !!

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Detalii

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Close