29

April

Aforismele unui om trecut prin Viață – Cartea Întâi

Prolog

O pietricică – o pietrică desăvârșită – caută pinguinul, pășind încet, cu capul aplecat, pe plaja neștiută și necălcată de picior omenesc. Semn că și-a găsit jumătatea. Când va găsi și pietricica, i-o va prezenta, rostogolindu-i-o la picioare. Dacă jumătatea lui o va accepta, vor rămâne împreună pe viață.

Sunt și alți pinguini pe plajă, făcând același lucru. Însă la acesta s-a oprit privirea unei femei care la fel pășește, încet, pe plaja Vieții. Pinguinul nu e cu nimic diferit, e pur și simplu unul pe care îl urmărește pentru a vedea întreg ritualul.

– Așa sunt și eu… își spune. Pietricele culeg din plaja Vieții… gânduri ce-mi par însemnate – strălucitoare sau mate, ciudate ca formă sau echilibrate-n proporții, aspre sau netede, mari sau mici, ascuțite, rotunde… după cum le lasă valurile Vieții pe plaja inimii mele… Nu sunt adevăr absolut, nu sunt adevăr obligatoriu… sunt pur și simplu adevărul așa cum l-am văzut eu și cum se află el, în continuă devenire… făcând loc pentru noi și noi adevăruri…

După ce își spune, mai stă câteva clipe cu privirile ațintite pe plajă. Pinguinul ei a fost primit împreună cu pietricica, și acum dansează de bucurie în jurul femelei. Și alți pinguini au fost primiți. Sunt și unii care încă mai caută.

– Pietricele sunt aforismele mele… cugetă ea. Însă nu-s pietricelele mele… cum nu-i nici căutarea perechii a mea… ci cărticica își caută Sufletele-pereche și lasă la picioarele fiecărei clipe cu ele o pietricică… atunci când acestea le primesc, rămân împreună pe viață…

Aici se oprește brusc și chicotește:

– Fiecare aforism al meu e o pietricică, Sufletul care citește devine cu fiecare clipă altul – iată ritualul încincizecit pentru o singură cărticică cu un singur Suflet-pereche!

Fiindcă cincizeci de aforisme a pus ea în carte, dar, dacă se gândește că același Suflet citește și recitește… nu-i capăt la clipele care țin viu ritualul!

Unde mai pui că, înaintea ei, stă pe masă cărticica dintâi dintr-o întreagă colecție…

 

 

Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României
Eva de Christo
    Aforismele unui om trecut prin viaţă / Eva de Christo. – Şirnea : Zvon de Zâne, 2020

    vol..
    ISBN 978-606-8978-18-5
    Cartea 1. – 2020. – ISBN 978-606-8978-17-8

821.135.1

Nr. pagini: 60

Copyright © 2020 Zvon de Zâne, Brașov

 

 

 

 

 

Cărţile și jurnalele își așteaptă Sufletele-pereche de cititori în prăvăliile fermecate rânduite în pagina Cum cumpăr o carte

 

În lucru: „Dincolo de basm și poveste – Cartea a șasea”, „Dansând cu misterele Vieții – Cartea a treia”, „Basme și povești pentru Copii de Basm și Poveste – Cartea a treia”, „Legende pentru Copii Legendari – Cartea a treia”, „Legende, basme și povești din vremea ce va să vină – Cartea a treia”, „Creație în versuri – Cartea a treia”,  „Rostirile Iubirii – Cartea a treia” , „Fata și Sufletul-Vultur – Cartea a treia”, Colecția de teatru, filme, animații, „Tălmăciri din vremi și lumi – Cartea a treia” , „Aforismele unui om trecut prin Viață” – Cartea a doua, Jurnalul colecției Dansând cu misterele Vieții și o sumedenie de alte volume de basme, povești, povestiri și legende, care mai de care mai frumoase!

 

This entry was posted on Wednesday, April 29th, 2020 at 06:50 and is filed under (ro) Destin de femeie, (ro) Din misterele Vieții, (ro) Frica, (ro) Iubire, (ro) Minciuni istorice, (ro) Pentru oameni mari, (ro) Publicate, (ro) Toate categoriile. Follow the comments through the RSS 2.0 feed. You can post a comment, or leave a trackback.

Leave a Reply

Tags:error: Content is protected !!

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Detalii

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Close