11

May

Aforismele unui om trecut prin Viață – Cartea a doua

Multe sunt izvoarele aforismelor mele! Dar cam toate își scot firicelul din vârful munților de meditații la rostiri de suflet în care mă scufund diminețile.

Din aceleași meditații izvorăsc și ghicitori, zicale, proverbe, creații în versuri și tot soiul de povestiri. Și tot din ele visez eu, de vreo trei ani, să izvorăsc mici opere de artă în care vorbe cu miez, în slove meșteșugit făurite, să se însoțească cu vreo floricică sau vreun desenaș mai aparte.

Pe 14 decembrie 2019, având în minte niște tablouașe despre timp, mă pusei să închipui tot despre timp, niscai vorbe cu miez. Vreo șapte zile îmi luă să închei potopul care se revărsa fără milă, trăgând în vâltorile lui și altfel de scrieri. (mai multe amănunte despre ziua de pomină se află aici)

Așa se face că, întâia oară în scrisul meu, am scos poveștile din vorbele cu miez în loc să scot vorbele cu miez din povești!

Prin toate colecțiile s-au răsfirat creațiile despre timp din săptămâna aceea, colecția de aforisme primindu-și unsprezece bucăți din care las, de gust, vreo două:

 

Paradox spațio-temporal. Într-un univers în continuă expansiune, timpul omului se micșorează…

Echitate. Când timpul nu aparține omului, ochi pe ochi: nici omul să nu-i aparțină!

 

Restul zaharicalelor-aforisme – despre timp sau altceva – să poftească Sufletele-pereche să și le ia de pe tipsia Cărții a doua care se află de azi în vitrina prăvăliei Zvon de Zâne!

 

 

Descrierea CIP a Bibliotecii Naţionale a României
Eva de Christo
    Aforismele unui om trecut prin viaţă / Eva de Christo. – Şirnea : Zvon de Zâne, 2020-

    vol.
    ISBN 978-606-8978-18-5
    Cartea 2. – 2021. – ISBN 978-606-8978-26-0

821.135.1

Nr. pagini: 60

Copyright © 2021 Zvon de Zâne, Brașov

 

 

 

 

 

Cărţile,  jurnalele, jocurile și seturile cu îndeletniciri de poveste își așteaptă Sufletele-pereche de cititori în prăvăliile fermecate rânduite în pagina Cum cumpăr o carte

 

În lucru: „Dincolo de basm și poveste – Cartea a șasea”, „Dansând cu misterele Vieții – Cartea a treia”, „Basme și povești pentru Copii de Basm și Poveste – Cartea a treia”, „Legende pentru Copii Legendari – Cartea a treia”, „Legende, basme și povești din vremea ce va să vină – Cartea a treia”, „Creație în versuri – Cartea a treia”,  „Rostirile Iubirii – Cartea a patra” , „Fata și Sufletul-Vultur – Cartea a patra”, Colecția de teatru, filme, animații, „Tălmăciri din vremi și lumi – Cartea a patra” , „Aforismele unui om trecut prin Viață – Cartea a treia”, „Proverbele Omului, cimilituri și zicale – Cartea a doua”, „Vorba bună mult se-ngână – Cartea a doua”, Jurnalul colecției Dansând cu misterele Vieții și o sumedenie de alte volume de basme, povești, povestiri și legende, alături de jocuri și seturi cu îndeletniciri de poveste, care mai de care mai fermecate!

 

This entry was posted on Tuesday, May 11th, 2021 at 11:50 and is filed under (ro) Ghid de lectură, (ro) Pentru oameni mari, (ro) Povești despre povești, (ro) Publicate, (ro) Toate categoriile. Follow the comments through the RSS 2.0 feed. You can post a comment, or leave a trackback.

Leave a Reply

Tags:error: Content is protected !!

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Detalii

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării implică acceptarea lor.

Close