4

July

Să (tot) visezi cu purceluși!

Lumea viselor își păstrează farmecul aparte pe care îl are în inima mea cu realitatea ei la fel de vie și de plină de semnificații ca lumea pe care o numim cea „reală”. În ultimii ani, aștept cu sufletul la gură orice nouă apariție cu mesajele ce are să îmi ofere: leoaica de aur, leii albi, ursul/ursoaica, vaca, lupoaica albă cu fața gri, foca cu spatele verde și, mai ieri, o sumedenie de purceluși care dormeau așa drăgălași de nu mă săturam să mă plimb de la unul la altul.

Și dacă aproape toate și-au găsit expresia în sânul poveștilor mele, mă aștept ca cei din urmă veniți să nu rămână cu nimic mai prejos, mai ales că tocmai am aflat multitudinea de semnificații ce se potrivesc ca o mănușă cu ceea ce trăiesc pe toate planurile de câteva zile încoace!

Tocmai de aceea, mi le rândui aici, să-mi rămână de amintire și bună prevestire, așezându-le totodată pe policioarele inimii mele în eventualitatea nașterii unei povești:

(poveste care s-a născut la două săptămâni după acest articol și care se află în Cartea a Cincea din colecția Dincolo de basm și poveste, sub numele de Povestea porcului fermecat)

 

When Pig appears as your Spirit Animal expect abundance in all forms!

Pig as Totem Animal belongs to those who always seem to be under a lucky star!

Call in Pig as your Power Animal when you need to sniff out the best opportunities!

 

În lumea antică, purcelul nu avea conotație negativă. El reprezenta abundență, bogăție, putere și o viață cotidiană fără lipsuri.

Porcul sălbatic este un excelent vânător.

Porcul domestic este considerat cel mai deștept animal de curte. Poate fi dresat la fel de ușor (adesea chiar mai ușor) decât câinii. Cei care nu petrec timp cu aceste creaturi uimitoare, le subestimează inteligența – fapt pe care îl poți folosi în avantajul tău.

Purceilor nu le pasă ce gândesc alții. Nu se îngrijorează dacă cineva le vede ori le aprobă inteligența. Purcelul pur și simplu ară tot înainte.

Deoarece egoul Purcelului nu tânjește să fie în centrul atenției, el își poate împlini scopurile chiar sub nasul celor ce nu îi pot vedea frumusețea sufletului. Uneori, biruința vine când stai departe de câmpul vizual al altora și e mult mai bine dacă nu stă nimeni cu ochii pe traseul tău.

Atât pe plan pământesc, cât și pe plan spiritual, Purcelul se bazează în toate pe miros. El știe foarte bine să supraviețuiască chiar și în mijlocul schimbărilor majore ce afectează lumea și anotimpurile. Purcelul ne poate călăuzi prin transformările dificile și ne poate înnoi avântul.

Purcelul are grijă atunci când simte vânt împotrivă, dar pășește înainte cu încredere când vântul este prielnic și își găsește cu ușurință hrana care îi hrănește trupul, mintea și sufletul.

Nu toată lumea înțelege Purceii. Religia le acordă o semnificație negativă – lăcomie, răutate, necurăție, amăgire.

Apariția Purcelului este semn că viața ta e pe punctul de a înflori. Nu neapărat din punct de vedere financiar, dar mesajul este să nu devii nici egoist, nici risipitor. Purcelul spune: ești în siguranță, împarte-ți belșugul!

Purcelul mai simbolizează și capacitatea de a sta pe propriile picioare, de a trece cu bine prin furtună și chiar a ieși din ea mai bun decât înainte.

Când Purcelul râmă prin sufletul tău, e semn că ACUM este timpul să înaintezi. Purceii nu râmă niciodată mergând cu spatele – numai cu fața. Au nas bun, care simte de la distanță ocaziile. Profită din plin de terenul din fața ta. Dacă nu îți dă hrana pe care o dorești, mergi mai departe – caută alt loc de explorat.

Dacă te împaci bine cu Purcelul și el se împacă bine cu tine, ești probabil o persoană căreia îi este ușor să își creeze propria realitate. În tradiția greacă, Purcelul era însoțitorul Demetrei, zeița rodirii. Ca totem, Purcelul aduce noroc, în special cu privire la bani.

Purcelul reprezintă fertilitate – ceea ce poate însemna a da naștere la copii, la o afacere, la o mișcare, la o carieră, etc. Dacă totemul tău este Purcelul, înseamnă că ești plin de resurse, de cinste și compasiune. Purceii sunt lipsiți de prefăcătorie – așa cum sunt majoritatea animalelor. Ei nu ezită să-și folosească chakra gâtului ca să îți arate ce simt. Cu Purcelul ca totem, vocea ta se va auzi întotdeauna limpede.

Totemul Purcel aduce multe alte daruri, în special cele ce răspund nevoilor zilnice. În povestea celtică a lui Manannan, turma lui de Purcei se întorc la viață după ce sunt devorați. Mâncând Purcei, Zeii nu îmbătrâneau niciodată.

Purcelul ajută la conectarea cu Magia Pământului la un nivel adânc și durabil. Purcelul îți dă stabilitate, fermitate și încredere atât în necazuri, cât și în abundență. Când te afli într-o pădure de posibilități, cere Purcelului să-ți arate cea mai bună direcție. Energia Purcelului îți dă și curaj în furtunile vieții.

Purceii sunt dintre cele mai pline de compasiune și senzitive animale. Mulți Purcei sunt roz – culoarea iubirii necondiționate. Alții sunt alb cu negru – simbolizând Yin și Yang, echilibru și pace. Când încep a-ți fremăta nările, cere Purcelului puterea de a te calma și de a ieși din conflict. Bea un pahar de vin și fă-ți o mască de lut. Purceii au înțelepciunea de a se întoarce către natură, așa că nu te mai plânge și nu te mai mânia. Lasă Mama Pământ să elimine toxinele din situațiile și persoanele care te irită. În cele din urmă, vei fi mai fericit și mai zâmbitor decât proverbialul Purcel din noroi!

Indienii americani sărbătoreau Purcelul al cărui spirit îi învăța să se bucure din plin de compania celor din jur. El oferea dar de înțelepciune, grijă, dreptate, atenție și siguranță.

În vise, dacă Purcelul este curat, prezice belșug. Purcelușii prezic copii de orice fel – inclusiv proiecte incipiente în orice domeniu.

Purcel în noroi reprezintă situații care nu îți fac bine și din care trebuie să ieși.

În Zodiacul Chinezesc, cei născuți sub semnul Purcelului sau al Mistrețului sunt umanitarii lumii. Ei se implică în acte de caritate sau ajută lumea să devină un loc mai bun. Cu o inimă de platină pură, ei iubesc necondiționat, în vremuri bune și rele.

Anul Purcelului sau al Mistrețului este anul împlinirii, al încheierii relațiilor, deciziilor și situațiilor ce trebuiesc încheiate. Același an aduce noroc și fertilitate. (Bernadette King)

This entry was posted on Tuesday, July 4th, 2017 at 18:25 and is filed under (ro) Basme si povesti, (ro) Basmul și viața, (ro) Povești despre povești, (ro) Toate categoriile. Follow the comments through the RSS 2.0 feed. You can post a comment, or leave a trackback.

Leave a Reply

Tags: