2

August

Povestea rățuștei care se temea de apă (dăruită de Aineru)

A fost odata ca niciodata un pui de ratusca. Era mic de tot, abia dacă avea câteva zile de viata. Puiului ii era frica de apa. Pe când cei doi frați ai lui se jucau cu apa, se scaldau în apa, înotau, făceau salturi, se băgau cu capul la fund, ratusca noastră nu vroia

nici cum sa se bage în apa. Mai baga din când în când câte un picior, îl baga și pe al doilea, dar mereu avea impresia ca dacă se avântă mai mult se duce la fund. Îi vedea pe frații lui cum parca plutesc pe apa susținuți de blândețea acesteia, dar lui nu ii venea sa creadă ca poate fi atât de simplu și frumos.Într-o zi frații lui i-au propus sa intre toți trei odata în apa, cu pasi mici ca sa vadă ca nu are de ce sa îi fie frica. Puiul si-a luat inima în dinți și uite-asa au dat toți trei din codita spre apa. Au intrat cu pasi mărunți, incet și blând susținuți de apa. Pe măsură ce înainta în apa puiul se simțea tot mai în siguranță. I-a ajuns apa la pene, si-a lăsat funduletul pe apa, a început sa dea ușor din piciorusele lui de ratusca și din fundulet și spre uimirea lui nici nu era nevoie sa facă vreun efort căci plutea. Fericire mare printre cei trei frați, acum se puteau juca toți trei în apa, nici n-ar mai fi ieșit din apa. Ieșeau doar cât sa își odihnească corpusorul când dormeau.

Și-am încălecat pe-o sa si v-am spus povestea plutitoare.

 

This entry was posted on Sunday, August 2nd, 2015 at 06:27 and is filed under (ro) Frica, (ro) Povești în dar. Follow the comments through the RSS 2.0 feed. You can post a comment, or leave a trackback.

Leave a Reply

Tags:error: Content is protected !!