2

August

Povestea rățuștei care se temea de apă (dăruită de Aineru)

A fost odată ca niciodată un pui de rățușcă. Era mic de tot, abia dacă avea câteva zile de viață. Puiului îi era frică de apă. Pe când cei doi frați ai lui se jucau cu apa, se scăldau în apă, înotau, făceau salturi, se băgau cu capul la fund, rățușca noastră nu voianicicum să se bage în apă. Mai băga din când în când câte un picior, îl băga și pe al doilea, dar mereu avea impresia că dacă se avântă mai mult se duce la fund. Îi vedea pe frații lui cum parcă plutesc pe apă susținuți de blândețea acesteia, dar lui parcă nu îi venea să creadă.

Într-o zi frații lui i-au propus să intre toți trei odată în apă, cu pași mici ca să vadă că nu are de ce să îi fie frică. Puiul și-a luat inima în dinți și uite-așa au dat toți trei din codiță spre apă. Au intrat cu pași mărunți, încet și blând susținuți de apă. Pe măsură ce înainta în apă puiul se simțea tot mai în siguranță. I-a ajuns apa la pene, și-a lăsat fundulețul pe apă, a început să dea ușor din piciorușele ei de rățușcă și din funduleț și spre uimirea lui nici nu era nevoie să facă vreun efort căci plutea.

Fericire mare printre cei trei frați! Acum se puteau juca toți trei în apă – nici n-ar mai fi ieșit din apă! Ieșeau doar cât să își odihnească trupușorul când dormeau.

Și am încălecat pe o șa și v-am spus povestea plutitoare!

This entry was posted on Sunday, August 2nd, 2015 at 06:27 and is filed under (ro) Frica, (ro) Povești în dar. Follow the comments through the RSS 2.0 feed. You can post a comment, or leave a trackback.

Leave a Reply

Tags: