15

May

Manifestul literar – purtat de porumbeii-mesageri

Astăzi un stol de porumbei-solii au plecat spre toate colțurile țării, ducând cu ei Invitația la nașterea Ultimului Curent literar, filosofic, artistic, științific, și nu numai!

De azi, minciuna se risipește. Minciuna că poporul român ar fi un popor sărac și orfan care are nevoie de alții ca să existe.

Manifestul literar care invită la Alt Fel de Creație nu e altceva decât o tablă cu jăratec oferită Sufletului românesc care de atâta vreme stă precum calul din basme într-un colț de staul, slăbănog și pe moarte în fața atâtor influențe străine.

Odată gustat jarul care va aprinde Lumina, poporul nostru se poate scutura de pielea plină de bube și de răpciugă, scoțând la iveală un trup rotofei cu șase aripi. Calul năzdrăvan care până acum am crezut că locuiește numai în basme va alerga liber prin gura de rai care e România.

Îndată ce se va urca în spinarea lui, Făt-Frumos, poporul român, va fi înălțat până la ceruri, după care va păși pe drumul ce-i stă înainte. Un drum plin de peripeții care îl va duce, în cele din urmă, la tron – la domnia peste împărăția caree îi este menită.

Și acela nu va fi nicidecum un sfârșit, ci abia Începutul. Începutul Fericirii din tinerețe în tinerețe, singura în care se poate crea la propriu o viață de basm!

Manifestul literar și răvașul purtat de porumbei se află în format pdf pe www.manifestliterar.evadechristo.ro, alături de amănunte cu privire la impactul unei astfel de Creații.

This entry was posted on Monday, May 15th, 2017 at 18:37 and is filed under (ro) Toate categoriile. Follow the comments through the RSS 2.0 feed. You can post a comment, or leave a trackback.

Leave a Reply

Tags:error: Content is protected !!