21

February

Legende pentru Copii Legendari – Cartea Întâi

Odată încheiată Cartea O din noua și îndrăgita colecție Basme și povești pentru Copii de Basm și Poveste, se ivi, în mod firesc, întrebarea: ce fac cu cealaltă colecție, Legende pentru Copii Legendari? Căci ele se născuseră în sufletul meu în aceași clipă, ca două surori gemene, dar de avut, nu aveam gata decât cinci legende…

De câte ori mă uitam înăuntrul meu, cele două colecții arătau așa de frumos cuibărite una în alta, încât aș fi făcut orice să le pot publica pe amândouă odată. Orice… inclusiv să mai scriu câteva, ca să se împlinească numărul de pagini care să dea naștere unei cărticele…

Spre norocul meu, aveam deja în carnețelul cu idei vreo două-trei care își așteptau de ceva vreme rândul și mai aveam vreo două-trei legende între cele pentru adulți care puteau fi adaptate pentru copii, cum era cea despre Carpen sau cea despre Steaua Polară.

Dintr-o dată prima carte de legende pentru copii se arăta realizabilă. Nu mai puteam de bucurie! Abia așteptam să-mi suflec mânecile Inspirației și să mă pun pe treabă!

După o noapte de somn și o zi de finisaje tehnice pentru basme, începură să se învolbureze și să se lărgească în mine semnificațiile acestei posibilități iminente. Pentru că numai acum vedeam Puterea și Menirea celor două colecții pentru copii, dincolo de ceea ce crezusem că ofer eu prin ele…

Scopul apariției lor nu era atât cel de a vindeca Separarea dintre Copiii și Oamenii Mari din lumea largă, cât, mai presus de toate, Întregirea mea și, implicit, a Scrisului meu!

Dăruindu-mă pe deplin următoarele săptămâni în direcția lor se echilibra universul care de acum cuprindea la un loc pe cei mici și pe cei mari, în egală măsură. Înflăcărarea și dedicarea mea pentru primele două cărticele pentru copii însumau toată pasiunea și dedicarea mea pentru tot ce scrisesem în ultimii ani pentru oamenii mari – fiindcă nu conta numărul real de povești, cât conta Dăruirea.

Așa se născu, din tămăduirea inimii mele, prologul Cărții O de basme pentru copii, urmat imediat de fratele lui geamăn, prologul Cărții Întâi din colecția Legende pentru Copii Legendari.

Numai după ce Copilul și Omul Mare din mine își vindecară pe deplin Separarea, deveniră liberi să-și înceapă la unison Sinergia. Cele două jumătăți ale Scrisului meu se scăldau în aceeași bucurie și prețuire din partea mea. Le vedeam, în sfârșit, cu totul laolaltă, și pentru ochii inimii mele nu era priveliște mai splendidă!

Nu pot decât să cred – cu toată ființa – că toți cei care le vor citi căutând vindecare, vor trăi din plin același lucru! Legendele aduse cu drag prin paginile acestei colecții se adresează tuturor Copiilor care se află sub oblăduirea noastră: atât cei din afară, cât și cei dinăuntru…

 

Eva de Christo, Legende pentru Copii Legendari – Cartea Întâi
ISBN 978-973-0-23681-1
Nr. pagini: 102

Copyright © 2017 Eva de Christo, Brașov

 

 

 

Cărţile își așteaptă sufletele-pereche de cititori în prăvălia inimii mele:

 

În lucru: „Dincolo de basm și poveste – Cartea a patra”, „Dansând cu misterele vieții – Cartea a doua”, „Basme și povești pentru Copii de Basm și Poveste – Cartea Întâi”, „Legende pentru Copii Legendari – Cartea a doua” și o sumedenie de alte volume de basme, povești, povestiri și legende, care mai de care mai frumoase!

This entry was posted on Tuesday, February 21st, 2017 at 13:45 and is filed under (ro) Iubire, (ro) Toate categoriile. Follow the comments through the RSS 2.0 feed. You can post a comment, or leave a trackback.

One Response to “Legende pentru Copii Legendari – Cartea Întâi”

  1. Bijuterii pentru copii | Eva de Christo

    […] Ca să văd cu ochii mei, dar mai ales ca să trăiesc eu, pe propria-mi piele, efectul unor asemenea cărți, am purces la făurirea celor două colecții Basme și povești pentru Copii de basm și Poveste, îndeaproape urmată de sora ei geamănă, Legende pentru Copii Legendari. […]

Leave a Reply

Tags:error: Content is protected !!