Despre cărțile mele

Îmi doresc din suflet ca tot ce scriu pentru oameni mari să deschidă dragostea nu doar pentru lumea magică a basmelor și a poveștilor, ci și pentru cartea fizică în sine. Simplă, elegantă și caldă, ea să ofere o experiență atât de frumoasă, încât aceștia să adore să stea cu ea în brațe, să îi simtă coperta în palme și să dea cu degetul fiecare filă.

Pentru mine, cărțile sunt ființe vii, sunt suflete, iar cititorii – sufletele lor pereche. Dincolo de puterile, de rațiunea și de planificările mele, în lumea fermecată a sufletelor, ei sunt deja împreună. La timpul potrivit și în fel inedit, fiecare pereche se va întâlni și în lumea fizică – iar aceasta va fi o nouă poveste în sine. Așa mă voi regăsi, permanent și cu inima plină de bucurie, la originea unui număr nesfârșit de povești pe care nu le mai scriu eu, dar care se scriu prin poveștile și cărțile mele.

După cum mi-au spus primele treizeci de volume, în ziua când au venit de la tipografie și le-am întins în fața mea pe covor ca să le ascult cu inima mesajul, lucrarea care la început mi s-a părut atât de măreață – să văd cum vin la viață zeci de povești sub privirile mele – e abia Începutul sau, poate, un simplu Prolog.

Odată tipărite, aportul meu efectiv, pentru că e limitat fizic, rămâne în urmă. Nu cel din urmă, ci în urmă devenind o simplă origine, un simplu pretext ca zecile de povești care pleacă libere către sufletele-pereche să își scrie, împreună cu ele, destinul, născând, la rândul lor, alte și alte povești.

Fiecare poveste este un dar de la sufletul meu pentru universul minunat care se deschide prin aceste cărți, în viziunea grandioasă și caldă de a readuce cartea în brațele oamenilor și, prin ea, pe oameni în brațele vieții.

Visul meu este ca tot ceea ce scriu să evoce și, inevitabil, să facă să reverbereze ca un ecou pretutindeni – puritatea, gingășia și frumusețea sufletului care citește. Până vom ajunge cu toții la unicul adevăr – care cândva era normalitate:

Dacă e Magic, atunci sigur este Real!


error: Content is protected !!