Cum aleg o carte

 

O editură nouă, un univers literar la fel de nou – mă atrag descrierile cărților de pe policioarele prăvăliei Zvon de Zâne  și articolele despre ele din blog. Am citit câte ceva despre autoare, despre felul în care scrie și alte amănunte care se află în partea stângă unde sunt înșiruite paginile blogului.

Mă gândesc să-mi cumpăr o carte. Cum aleg? Ce bijuterie mi se potrivește acum?

 

Îndrumările autoarei la întrebările tale:

 

  1. Caut o carte carte reprezentativă pentru universul tău literar și nu am cum să-mi dau seama după descrierile din prăvălie sau blog.

Deși nu e ușor să aleg între cele două laturi suprinse în cărțile mele – cea pură și gingașă care se adresează Copilului dinăuntru și cea la fel de pură, dar care se adresează omului mare preocupat de lucruri ceva mai complexe – recomand Cartea Întâi a colecției de Basme și povești pentru Copii de Basm și Poveste.

Vei descoperi în ea – indiferent de vârstă – împletirea gingășiei cu înțelepciunea unor lecții de viață care vor hrăni atât Copilul din inima ta, cât și omul mare, cel cu preocupări mai complexe. Te vei lămuri dacă este un univers literar pe placul inimii tale în care să mai stai de zăbavă sau nu.

 

  1. Dacă mai toate cărțile sunt de povești, cum fac distincția între cărțile de copii și cărțile de adulți?

În ciuda faptului că există în prăvălia Zvon de Zâne un raion aparent pentru copii, nu există altă diferență între poveștile pentru copii și cele pentru oameni mari decât că cele din urmă includ lucrurile ceva mai complexe de care vorbeam mai sus și care în copilărie nu-și găsesc încă locșorul.

În universul meu literar, fiecare carte și fiecare poveste în parte ascunde atât gingășia lumii copiilor, cât și adâncimea și înțelepciunea maturității. Prin urmare,  poveștile celor mici pot fi citite cu nespusă savoare de oamenii mari, iar poveștile pentru cei mari pot fi repovestite în cuvinte mai simple pentru cei mici. Alege cu încredere oricare din ele.

 

  1. Aș vrea să citesc mai multe cărți, dar nu știu cu care să încep.

Primul criteriu de alegere a unei cărți este Chemarea – luminița pe care o aprinde în inima căutătorului cartea în sine. Descrierile bijuteriilor din prăvălia zânelor redau esența fiecăreia, astfel încât să rezoneze cu Sufletele Pereche pregătite să primească și să savureze ceea ce au nevoie. Citește aceste descrieri și urmează ceea ce simți.

 

  1. Am văzut în descrierile de la colecții recomandarea de a citi în ordine atât cărțile din fiecare colecție, cât și poveștile din cuprinsul lor. Îmi poți da amănunte?

Pentru cititorul care își dorește să beneficieze la maxim de puterea poveștilor în ale curățării și tămăduirii de suflet, recomand citirea în ordinea apariției, care se găsește aici

Ordinea poveștilor în cărți și ordinea cărților în colecții, presărate pe alocuri de micile unicate îl vor ajuta să meargă din ce în ce mai larg și mai adânc în Cunoașterea de Sine pe care i-o oferă aceste povești.

Cu atenția întoarsă spre ceea ce mișcă în el mai mult decât spre ceea ce înfățișează filele cărții, cititorul va descoperi un întreg univers: universul lui propriu! Pentru aceasta, recomand să fie citite încet și lejer, lăsând timp între ele atât de mult cât se simte nevoia.

 

  1. Mi-ar plăcea să descopăr universul poveștilor și altfel decât citind!

Cu bucurie recomand activitățile terapeutice sau de delectare pe care le oferă pentru toate vârstele colecția Micii Făurari, Copii Legendari. Vei trăi prin ele privilegiul rezervat în mod obișnuit unui ilustrator de profesie: îți vei ilustra propria carte!

În plus, colecția este însoțită de o serie de Jocuri de poveste – seturi de câte douăzeci de activități din care poți alege cele mai mult sau mai puțin antrenante, potrivit cu cadrul pe care vrei să-l creezi.

 

  1. Mă interesează anumite teme relevante pentru mine acum. Cum știu ce povești sau cărți să aleg?

Pentru cititorul care vrea să abordeze anumite teme de lectură în curând voi pune la dispoziție un Index tematic. El urmărește poveștile în ordinea apariției, fiind îmbogățit periodic.

Dacă nu găsești ceea ce cauți sau ai nevoie de îndrumări mai specifice, le poți cere prin formularul de contact aici

 

  1. Am citit toate îndrumările tale și totuși mai am întrebări. Cum te pot contacta?

Cititorul care dorește îndrumare specifică îmi poate da un răvaș prin formularul de contact de aici

 


error: Content is protected !!