21

February

Bijuterii pentru copii

În iulie 2016, după ce scrisesem deja câteva basme și legende pentru copii, într-o strădanie de a găsi modalitatea în care să îl ajut pe micul cititor să ia parte la crearea cărții pe care o citește, explodase în mine o viziune mai mult decât grandioasă. Dintr-o dată, implicarea lui putea trece dincolo de a colora sau desena (spre exemplu), făcându-l să depășească stadiul de simplă lectură a basmelor, poveștilor, legendelor, pentru a purcede la o adevărată lectură de Sine.

Pentru aceasta, aveam să alcătuiesc două colecții care, dacă ar fi fost să nu aibă nicio pagină între coperți, ar fi avut puterea unei dinamite în titlu: Basme și povești pentru Copii de Basm și Poveste și Legende pentru Copii Legendari. Ce mesaj mai direct, mai adânc, mai frumos ar putea primi cei mici de la o carte?

Și ce implicare mai puternică, mai minunată și mai legitimă este pe lume decât cea în propria poveste sau chiar legendă? Pentru că, chiar dacă nu mai avem ochi pentru a vedea Adevărul, ducem viața din care s-ar inspira basmele, dacă încă le-am scrie. Iar timpurile pe care le trăim, ca oameni mărunți, în zile ce ne par neînsemnate, urmașii noștri le vor privi cu nesaț, numindu-le „vremi legendare”.

În clipa în care se născu acest vis copleșitor care de atunci îmi stărui cu ardoare în suflet, fui nespus de emoționată, neputându-mi scoate din cap cele două perechi de cuvinte: Copii Legendari și Copii de Basm și Poveste. Mă inspirau, mă înălțau, îmi răsturnau cu totul perspectiva limitată pe care o aveam înainte.

Pentru că pricepeam mai mult decât se pricepe cu mintea ce impact ar avea în copii să știe că, acasă la ei, la școală sau în fața blocului, ei sunt Eroi Basm sau de Legendă – nu cu sabia în mână, ci eroi pentru că au realizat locul important pe care îl are fiecare ființă măruntă în țesătura magistrală a Vieții.

Cu ce nerăbdare ar sorbi fiecare poveste, știind că nu doar ceea ce citesc, ci mai ales ceea ce trăiesc în viața simplă de zi cu zi e demn de un basm! Ce ar însemna să crească cu conștiența acestor ani prețioși, învăluiți de magia și farmecul din care s-au născut toate poveștile! Să știe de mici că nu la faptele mărețe se vor întoarce privirile urmașilor noștri, ci la sinceritatea și profunzimea Trăirilor. La Dragostea și Încrederea cu care au crescut acești copii, aportul lor întru Armonizare, înțelegând că fiecare gând și fiecare faptă contribuie la Întuneric sau la Lumină.

Cum ar crește copiii primind, măcar dintr-o direcție, acest mesaj uluitor, care cândva – cu mii de ani în urmă – fusese considerat normalitate?…

Ca să văd cu ochii mei, dar mai ales ca să trăiesc eu, pe propria-mi piele, efectul unor asemenea cărți, am purces la făurirea celor două colecții Basme și povești pentru Copii de basm și Poveste, îndeaproape urmată de sora ei geamănă, Legende pentru Copii Legendari.

This entry was posted on Tuesday, February 21st, 2017 at 13:43 and is filed under (ro) Iubire, (ro) Toate categoriile. Follow the comments through the RSS 2.0 feed. You can post a comment, or leave a trackback.

Leave a Reply

Tags:error: Content is protected !!